Prestat – The Jewel Box

Enkele weken geleden werd ik benaderd door de Nederlandse vertegenwoordiging van Prestat Chocolates om een review te geven van the Jewel Box. Nu zit ik zelf al 6 jaar in de chocolade (verpakkings) wereld, maar had met enig schaamrood op mijn kaken nog niet van Prestat gehoord.

Wie of wat is het merk Prestat dan? Het hele verhaal is hier te vinden: http://www.prestat.nl/historie/ 
Maar even samengevat; meer dan 100 jaar geleden begonnen, onder andere Koningin Elizabeth is klant, kwaliteit staat voorop, verpakking ontworpen door kunstenaar. En wellicht voor mij wel de meest aansprekende: “je geeft niet alleen de bonbons maar ook het doosje er om heen.”

Dit is een boodschap die ik al jaren predik, niet alleen vanuit mijn oogpunt dat ik chocolade verpakkingen ontwerp en verkoop, maar ook in het kader van the ultimate customer experience is de verpakking bij een product als chocolade essentieel.

Op een niet al te warme dag enkele weken geleden werd het doosje bij me thuisbezorgd. En eerlijk is eerlijk, het ziet er meteen al uit als een feestje. Doosje, envelopje erbij met een persoonlijke boodschap.

Wanneer je een dergelijk doosje besteld op de site, kun je meteen een persoonlijke boodschap erbij laten sturen. En dan nu de verpakking:

Het doosje is inderdaad een feestje om je handen te krijgen. Een stevig doosje, wat je zeker nog een keer kunt gebruiken. Mooie details zijn het stickertje om het zijdepapiertje dicht te plakken; die heeft dezelfde krul als op het doosje en de caisses (of zoals onze zuiderburen ze noemen, de cuvettes oftewel de papiertjes waarin de bonbons zitten) zijn dezelfde kleur paars als van het zijdepapiertje. Klein verbeterpuntje heb ik toch wel. De kunststof blister waarin de 4 bonbons zitten vind ik niet helemaal passen bij de kwaliteitsbeleving en het ambachtelijke wat Prestat wil uitdragen. Hier zou ik meer een goudkarton (of zilver) als vakverdeling gebruiken.

En dan nu de bonbons, want daar gaat het tenslotte om. Hoewel, als je 4 bonbons in een zakje ontvangt dan begint de smaakbeleving al op een veel lager niveau dan wanneer de verpakking al voor een stukje voorpret zorgt.

In the Jewel Box zaten (ja helaas, ze zijn al op) 4 pralines in de smaken wit, puur en melk. Het is jammer dat er bij het doosje en op de site geen beschrijving is te vinden van de verschillende soorten pralines, want ik ben in dat opzicht geen chefkok of culinair recensent om precies te zeggen wat er in zit.

Bonbon nummer 1:
Een bonbon in de vorm van een chocoladetruffel. Gemaakt van pure chocolade met een heerlijke ganache (chocolade room met een extra smaakje). De ganache smaak kan ik niet helemaal thuisbrengen, maar hij is redelijk puur met een vleugje frambozen smaak.

Bonbon nummer 2:
Een witte bonbon met een kwalitatief erg goede praliné (geroosterde noten vermalen tot een pasta). De kwaliteit hiervan wordt bepaald door de soorten noten en de verhouding van de room en de noten.

Bonbon nummer 3:
Een vierkante melkchocolade bonbon met een massief chocoladeschijfje van witte en pure chocolade. De vulling is hier een krokante praliné. Deze bonbon is eigenlijk de minst spannende van allemaal. Kwalitatief niets op aan te merken, maar geen repeat gevoel.

Bonbon nummer 4:
Een ronde bonbon met in chocolade geschreven letter P (zal wel voor Prestat staan?). De buitenkant bestaat uit een erg pure (ik schat zo’n 65%) chocolade en van binnen een citroen likeur vulling. Erg verfrissend, maar toch ook wel stevig, ik denk vanwege de likeur.

Samenvattend:
Allemaal kwalitatief goede bonbons met zorgvuldig uitgekozen vullingen die redelijk lang houdbaar zijn.
De € 7,95 inclusief verzendkosten is dit doosje met bonbons zeker waard en een absolute aanrader om iemand mee te verrassen. Bestellen kan trouwens online op de site van Prestat.
Maar ook bij de Bijenkorf en bij Vanderdonk Fine Chocolates in Amsterdam kunt u een doosje bemachtigen voor eigen gebruik of als kado.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: