Gat in de (post)markt?

Enkele dagen geleden werd ik geattendeerd op een nieuwe webwinkel. In eerste instantie denk je, alweer één?Maar dit keer vond ik de vondst wel briljant.

Op goedkoperpakkettenversturen.nl krijg je te zien dat je goedkoper je pakketjes kunt versturen. In eerste instantie begin ik achterdochtig te worden, want wie kan nu onder de prijs van PostNL? (uitgezonderd is uiteraard DHL for you, maar daar moet je op de koop nemen dat het pakketje er 2 tot 4 dagen er over doet, maar dat terzijde).

Maar goed, de nieuwsgierigheid is geprikkeld en bij het verder lezen blijkt het zo te zijn dat de oude gulden postzegels nog steeds geldig zijn!!!! Gat in de markt! Deze firma heeft aldus ergens een partij opgekocht en biedt deze nu aan voor de webwinkeliers die te klein zijn voor grote contracten bij PostNL en voor de consument die toch regelmatig op marktplaats of ebay iets verkoopt en ook ietwat wil besparen op de verzendkosten, want laten we eerlijk zijn. € 6,75 is toch wel veel geld voor een pakketje versturen als je dat vergelijkt met buitenlandse tarieven.

Waar hebben we het dan over? Normale prijs € 6,75 en deze site biedt het aan voor € 4,73. Scheelt toch dik
€ 2,- Zal ik dan extreem veel moeten bestellen of zijn de verzendkosten hoog? Ik besluit de proef op de som te nemen en meteen een bestelling pakketzegels te plaatsen.

Daar gaat ie dan: minimum aantal te bestellen……. 1 ! Kosten ? Geen ! Tenzij ik het aangetekend wil versturen, dan komt er € 4,90 bij. Tenzij ik voor € 100,- of meer bestel. Dit begint al goed.
Maar laat ik maar meteen een setje bestellen, heb die dingen toch nodig. Dus ik ga voor 5 stuks om mee te beginnen. Totaalbedrag € 23,65. Even iDeal erdoorheen jagen en de bestelling is afgerond.

De site beloofd binnen 1 dag te leveren en ja, de volgende dag al een A4 envelop in de bus met gulden postzegels (zie foto). Meteen het bewijs dat het werkt lijkt me zo.

En dan nu de inhoud. Een mooi stickervel met 5 stickers ter grootte van 10*5cm waarop een variëteit aan guldenpostzegels zijn geplakt ter waarde van fl. 15,- zijnde € 6,80 (kent iedereen de omrekenformule nog uit zijn hoofd?. Ik kom net tot de conclusie dat ik 2,20371 zo uit mijn hersens spuug alsof het gisteren was).

Erg gebruikersvriendelijk dit. Ik hoef niet alle zegels los te gaan plakken, maar trek 1 sticker van het vel af en plak het zo op het pakketje.

Wat zit er nog meer in de envelop?

  • De factuur uiteraard
  • Een prijslijst
  • Visitekaartje
  • 5 stickers met barcode voor de track en trace

Heb meteen de volgende dag de proef op de som genomen. Niet meer hoeven wachten op het postkantoor, gewoon afgeven en klaar. Heb de hele set er al doorheen gejaagd dus hierbij het dubbele bewijs dat het inderdaad werkt.

Conclusie: een leuk en winstgevend idee (voor hem/haar en zijn/haar klanten), waarmee ik de bedenker enorm veel succes mee wens.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: