Mijn eerste paar dagen met de iPad

Sinds afgelopen zaterdag heb ik weer een nieuw Apple speeltje er bij. De iPad.
Ik ben niet al vrijdag in de rij gaan staan, maar op goed geluk zaterdag een winkel binnengestapt en daar kon ik nog een 64gb model met 3G bemachtigen.

Ik hoor een hoop reacties om me heen, positief en negatief en velen vragen zich af of zo’n iPad wel iets voor hen is.
Door middel van mijn intentie er mee en de AppStore die ik tot nu toe heb gezien kan ik wel al een redelijk beeld geven en tegelijkertijd wat Apps bespreken.

Ik had vantevoren goed voor ogen dat dit apparaat niet mijn iPhone of MacBook zou gaan vervangen. Het is geen telefoon en het is geen laptop, ik krijg nog steeds van mensen te horen waarom je er niet mee kan bellen. Ik negeer deze vragen gewoon nu maar. Is niet eens een antwoord waard.

Bij mijn werk moet ik regelmatig productfoto’s laten zien en mijn klanten onze catalogus (webwinkel) te tonen. iPhone is te klein hiervoor en MacBook (zeker die 15 inch die ik mag meeslepen) is dan weer overkill. Daarnaast het feit dat ik regelmatig ook moet mailen naar klanten en naar mijn collega’s op kantoor maakt de iPad voor mij geschikt. Had dit ook met een netbooktas gekund? Ja en nee. De netbook producenten verzaken om modellen uit te brengen met een geintegreerd 3G modem en daarnaast. Om productfoto’s te laten zien is dit vele malen een betere beleving voor de klant. Ik kan al zeggen dat ik gisteren op mijn eerste dag op stap met dit apparaat al meer verkocht heb. Maar als je die ongemakken voor lief neemt en het feit dat je je dongle kunt breken als je niet uitkijkt kun je wel wat besparen bij de aanschaf van een dergeliijk apparaat. Maar beleving is alles en dat weten ze bij Apple en ik nu ook richting mijn klanten.

Nu de fun van het apparaat en de apps.
Ik zal beginnen met wat dingen die ik graag anders zou zien en dan sluit ik af met de meest positieve ervaringen met apps.

Apps waarbij het jammer is dat er nog geen iPad versie van is. waarom? De iPad is een heerlijk apparaat om mee te lezen op de bank of waar dan ook onderweg.
1. Bright
2. Dutch cowboys
3. Uitzending gemist

Verder zie ik grote toekomst voor magazine’s en reclamefolders. Een paar voorbeelden hoe het niet moet. Zou het niet geweldig zijn om ipv die stapel folders in de bus dat je zo online kunt bekijken? Nou, ik ben gaan kijken hoor met de iPad op schoot.
Praxis.nl online folder is niet aanwezig.
Gamma.nl folder is niet zichtbaar met safari
Dixons.nl je krijgt een leeg scherm.
Dit zijn maar een paar voorbeelden van bedrijven die je bestoken met papieren folders en die ik graag online zou willen zien.

Dan heb je nog magazines, kranten en folders die gewoon de papieren versie inscannen en een blader beleving bij krijgt.
The Wall Street Journal en The New York times doen dit. Toegegeven je kunt doorklikken op een artikel om de gehele tekst te zien, maar daar blijft het dan ook bij.
Wired en Time magazine moet ik nog een exemplaar van kopen. 4 dollar per editie lijkt me niet teveel hiervoor.

En dan nu voorbeelden hoe het wel moet:
1. Van eigen bodem, nu.nl HD schitterend gemaakt en helemaal perfect afgestemd op de iPad, als ik dat zo zie, dan zie ik een krant van de toekomst. Goed geordend, intuïtief, foto’s, video’s, alles waar je het mag verwachten.
2. Mijn favoriet tot nu toe qua opzet. Net-à-porter. Een fashion magazine die helemaal snapt hoe een tijdschrift van de toekomst er uit moet zien. Mooie (bewegende) beelden, doorklikken waar nodig, productinformatie, foto’s ter ondersteuning en (heel belangrijk) de mogelijkheid om het meteen te kunnen bestellen.

Er zullen nog vele voorbeelden gaan volgen en ik wacht met smart totdat jongens als sanoma mooie tijdschriften in moderne en interactieve stijl gaan uitbrengen. En een persoonlijke noot naar de uitgevers, wellicht iets geleerd van de muziekjongens, het publiek is best bereid te betalenvoor content, maar hou het reëel en zorg voor toegevoegde waarde in een dergelijk blad.

Als laatste voor nu,is typen op zo’n apparaat wel fijn?
Ik heb dit epistel op de iPad geschreven en ik ben inmiddels al zo gewend dat ik zelden op de backspace knop hoef te drukken.

Over een paar weken verdere ervaringen….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: